Bedrijfsvitaliteit fysiek & mentaal

Betrouwbaar en betrokken bij re-integratie

Hoe langer een medewerker vanwege ziekte niet kan werken, hoe moeilijker de re-integratie in het arbeidsproces wordt. Daarom is het van belang dat een arbeidsongeschikte medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan in het eigen werk, in aangepast werk of in een andere functie.

Afhankelijk van de fysieke en of mentale problematiek wordt er een re-integratie therapeut en of een arbeidspsycholoog ingezet om de re-integratie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De re-integratie therapeut start met een zogenaamde mono- of bi-disciplinaire intake waarbij de fysieke en mentale belastbaarheid van de medewerker wordt gescreend aan de hand van testen en vragenlijsten. Er zijn hiervoor geen wachttijden. Binnen 5 werkdagen krijgen de werkgever en de bedrijfsarts een plan van aanpak voor een duurzame re-integratie toegestuurd.

Dit gedragsmatig interventieprogramma op maat kan bestaan uit fysieke onderdelen als belastbaarheidtraining, functionele vaardigheden, een werkplektraining en uit mentale onderdelen als mentale coaching en een rondetafelgesprek. Tijdens de re-integratie wordt de medewerker fysiek en mentaal sterker en leert bijvoorbeeld om op een verantwoorde manier om te gaan met fysieke belastingen, werkdruk en stress. Daarnaast wordt de medewerker door de re-integratie therapeut geactiveerd om preventief aan de slag te gaan op fysiek en of mentaal gebied om duurzaam fit te blijven.
Wij begeleiden cliënten op het gebied van re-integratie vanuit bedrijven en organisaties in zorg, productie- en kantooromgevingen met bijvoorbeeld KANS-problematiek. Ook letselschadeverzekeraars, het UWV en gemeenten maken gebruik van onze producten op het gebied van re-integratie.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
X