Preventie & ergonomie

Investeren in preventie en ergonomie levert duurzame inzetbare medewerkers op!

Wij ondersteunen bedrijven en organisaties bij preventie en ergonomie met betrekking tot fysieke arbeidsbelasting en psychosociale arbeidsbelasting in het kader van arbozorg. Dit kan als vervolg op de risicoinventarisatie i.s.m. de preventie medewerker middels bijv. een PMO of begeleiding van medewerkers, de zogenaamde ergocoaches die aandacht hebben binnen uw organisatie voor ergonomie.

De definitie van ergonomie is volgens de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie:
“Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen wordt bevorderd.”

Preventie en het vitaliteitsgesprek
Individueel zetten we het vitaliteitgesprek in ter preventie. Medewerkers worden hierdoor bewust van hun eigen leefstijl in relatie tot hun gezondheid. Het coachen naar zelfregie is een mooie vorm van preventie. Medewerkers leren het heft zelf in handen te nemen. Daar waar mogelijk vragen we ESF subsidie aan voor preventie of ergonomie verbeterprojecten.

Wij zijn wekelijks bezig met preventie, voorlichting en ergonomie binnen o.a. productiebedrijven zoals in de metaal, houtbewerking en chemie. Preventie van gezondheidsklachten fysiek en mentaal passen we ook toe bij til- en tranferinstructies bij zorginstellingen. Het spreekt voor zich dat de ergonomie bij de werkplekinrichting ook belangrijk is voor kantoormedewerkers.

Heeft u vragen over ergonomie vraagstukken neem dan geheel vrijblijvend met ons contact op.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
X