Door toenemende vraag en goede behandeleffecten heeft een 3e fysiotherapeut de opleiding voor Dry Needling met goed gevolg afgesloten. Naast Brechtje Huigevoort en Lucienne Jacobs is nu ook Danny Doré Dry Needling-therapeut.

Dry Needling is een methode waarbij spieren in de triggerpoint m.b.v. een speciale techniek worden aangeprikt. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in de spier dat vaak naast lokale pijn ook uitstralende pijn geeft. Klachten die ontstaan door triggerpoints zijn: pijn en stijfheid, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht en een veranderd bewegingsgedrag.

Het inbrengen van de naald bij wordt bij dry neelding meestal niet gevoeld. Bij het aanprikken kan het zijn dat de spier even aanspant. Dit is te vergelijken met een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur wordt meestal met meerdere naalden gewerkt die in het lichaam blijven zitten terwijl bij dry needling meestal maar één naald gebruikt wordt waarmee kortdurend een spier wordt behandeld.

Bij LifeStyle health & prevention Weert kan gedurende de fysiotherapeutische behandeling voor dry needling worden gekozen in overleg met de patiënt. Dry needling is een onderdeel van de reguliere fysiotherapie en hier zijn binnen onze praktijk geen extra kosten aan verbonden.

Alvorens Dry Needling toegepast wordt zal de fysiotherapeut eerst een onderzoek doen om te bepalen of Dry Needling wel de meest passende behandelvorm is.

Heeft u interesse? Neem gerust contact op met de praktijk! 0495-54.37.10.

dry-needling01
Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt