Persbericht

Gecombineerde Leefstijl Interventie Diabetes Type II

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een programma waarin een beweegprogramma gecombineerd wordt met een leefstijl interventie. Hierin werkt de in diabetes gespecialiseerde fysiotherapeut van LifeStyle health & prevention samen met de leefstijlcoach van LifeStyle Vitae leefstijlclub. De interventie wordt afgestemd op de persoonlijke wensen van de deelnemers.

Dit programma ondersteunt mensen met gezondheidsklachten ten gevolge van Diabetes Type II om hun fitheid en gezondheid beter te maken. Het GLI Diabetes Type II bestaat uit een 12 weken durend beweegprogramma in combinatie met 4 leefstijlcoach momenten. De leefstijlcoach geeft de deelnemers handvaten op het gebied van fysiek en mentaal functioneren, gedrag en motivatie.

Het hoofddoel van deze interventie is om deelnemers te laten ervaren wat bewegen in combinatie met zelfinzicht in leefstijl kan betekenen voor hun gezondheid en hoe ze dit zelfstandig kunnen voortzetten.

De huisarts of de praktijkondersteuner (POH-er) is de verwijzer en deze ontvangt ook een rapportage bij de start en aan het einde van het project. Deze interventie wordt soms volledig, soms deels vergoed. Dit is per zorgverzekeraar verschillend en zal bij aanvang van het programma met de deelnemer besproken worden.

De Gecombineerde Leefstijl Interventie heeft een positief effect op de oorzaak en gevolgen van Diabetes Type II.  Deelnemers krijgen meer inzicht, ervaren minder klachten en kunnen beter en met meer plezier functioneren in het dagelijks leven. Kortom de eerste stappen om zelf  te werken aan hun eigen gezondheid zijn gemaakt!

 

Klik hier voor de flyer!

 

Meer informatie: LifeStyle health & prevention Weert / LifeStyle Vitae
Tel: 0495-543710

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt