Artrose

Bij artrose klachten van heup en knie is het heel erg belangrijk om in beweging te blijven of om in beweging te komen. Bij LifeStyle health & prevention Weert werken we met een programma op maat. Dit programma leert u in 3 maanden om te gaan bewegen met artrose en ook om de juiste keuzes te maken in belasting bij artrose klachten.

Het maatprogramma wordt samen met een fysiotherapeut die gespecialiseerd en geschoold is in het begeleiden van mensen met artroseklachten opgesteld. Onze fysiotherapeuten hebben de juiste scholing gevolgd om u goed te begeleiden en te trainen naar situaties die u belangrijk vindt en om de kwaliteit van leven met artrose zo goed mogelijk te houden. Om een goede indruk te krijgen van de gezondheidsproblemen en om de inhoud van het trainingsprogramma zo goed mogelijk te kunnen afstemmen, vindt er vooraf een intake door een fysiotherapeut plaats. Tijdens het intakegesprek kijkt de fysiotherapeut naar de voorgeschiedenis, eventuele opnamen in het ziekenhuis, andere aandoeningen, uw leefstijl, de gezinssituatie en de woonomgeving.

We kijken samen met u of het maatprogramma vanuit de zorgverzekering wordt vergoed. Artrose heup en knie wordt ook door alle zorgverzekeraars 12x vergoed vanuit de basisverzekering. Ook kijken we samen met u of u wellicht in aanmerking komt voor een beweegprogramma artrose heup/knie. In dit beweegprogramma leert u omgaan met uw artrose klachten met als doel kwaliteit van leven en zelfstandig functioneren zo optimaal mogelijk te houden.

Zowel voor het programma in de basisverzekering als voor het beweegprogramma is een verwijzing van huisarts, specialist of bedrijfsarts noodzakelijk.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
X