Dry Needling

Dry needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie van LifeStyle health & prevention Weert. Middels een ‘droge’ acupunctuurnaald worden spieren aangeprikt bij dry needling. Het doel van deze behandelmethode is snel en langdurig ontspannen van de behandelde spieren.

Een dry needling behandeling richt zich op het behandelen van spierverhardingen, triggerpoints. Een triggerpoint wordt vaak een ‘knoop’ in een spier genoemd. Deze verharding kan naast lokale drukpijn en stijfheid ook uitstralende pijn veroorzaken.

Het inbrengen van de naald wordt bij dry needling meestal niet gevoeld, bij het aanprikken kan het zijn dat de spier even aanspant. Dit is te vergelijken met een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur wordt meestal met meerdere naalden gewerkt die in het lichaam blijven zitten terwijl bij dry needling meestal maar één naald gebruikt wordt waarmee kortdurend een spier wordt behandeld.

Bij LifeStyle health & prevention Weert kan gedurende de fysiotherapeutische behandeling voor dry needling worden gekozen in overleg met de patiënt. Dry needling is een onderdeel van de reguliere fysiotherapie en hier zijn binnen onze praktijk geen extra kosten aan verbonden.

De uitvoerende fysiotherapeuten van LifeStyle health & prevention Weert staan geregistreerd in het nationaal register voor dry needling!
Brechtje Huigevoort
Luciënne Jacobs
Danny Doré

Voor extra informatie of vragen die betrekking hebben op dry needling kunt u vrijblijvend contact opnemen via telefoon, e-mail, of het contactformulier! Tevens kunt u ook de volgende site bezoeken: DryNeedling.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
X